
על קצה המזלג… המלצות לתזונה בריאה
- להקפיד על איכות המזון ללא כימיקלים, חומרי שימור, צבעי מאכל.
- לעבור לדגנים מלאים: אורז מלא, פסטה מלאה, קינואה, חיטה מלאה, קוסקוס מחיטה מלאה, כוסמת, קווקר, גריסים.
- לעבור ללחם מקמח מלא ולחם משיפון מלא.
- לנסות להימנע לחלוטין מעוגות, בצקים, בורקסים (קמח חיטה לבן וסוכר).
- תחליף ל"משהו מתוק", תמר + שקדים (לא קלויים) או צימוקים + שקדים.
- לצרוך בכל יום מנה של קטניות: גרגירי חומוס, שעועית ירוקה, אפונה, עדשים, שעועית לבנה, פולי סויה (אדממה).
- לאכול בכל יום ירקות במגוון צבעים. ניתן לקחת לעבודה שקית עם ירקות שלמים ול"נשנש" במהלך היום. (שקית עם פרחי ברוקולי, כרובית, גזר, פלפל אדום, סלרי).
- עלים ירוקים – עלי בייבי, רוקט, פטרוזיליה וכו'.
- להימנע משתיה מתוקה. עדיף חליטות תה ללא קופאין או תה צמחים, נענע, שיבא, לואיזה, לימונית וכו'.
- זרעי פשתן – כף ליום טחון במקום, או טחון מראש שמור בהקפאה.
- סויה, טופו.
- לאכול דגי ים צפוני במקום מנת עוף פעמיים בשבוע.
- לאכול כל יום שקדים, אגוזי מלך ושאר אגוזים וזרעים לא קלויים.
- מים – 3 בקבוקים קטנים של חצי ליטר ביום.
- פעילות גופנית – הליכה שעה בכל יום עדיף בטבע.
- להרגיע סטרס: ליצור מנוחה של כעשר דקות פעמיים ביום בזמן העבודה. לנוח ולעשות נשימות בטן.