silvi@si-bari.co.il 054-8010158
054-8010158
silvi@si-bari.co.il

שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

נושא

תוכן ההודעה

תזונה

על קצה המזלג… המלצות לתזונה בריאה

  • להקפיד על איכות המזון ללא כימיקלים, חומרי שימור, צבעי מאכל.
  • לעבור לדגנים מלאים: אורז מלא, פסטה מלאה, קינואה, חיטה מלאה, קוסקוס מחיטה מלאה, כוסמת, קווקר, גריסים.
  • לעבור ללחם מקמח מלא ולחם משיפון מלא.
  • לנסות להימנע לחלוטין מעוגות, בצקים, בורקסים (קמח חיטה לבן וסוכר).
  • תחליף ל"משהו מתוק", תמר + שקדים (לא קלויים) או צימוקים + שקדים.
  • לצרוך בכל יום מנה של קטניות: גרגירי חומוס, שעועית ירוקה, אפונה, עדשים, שעועית לבנה, פולי סויה (אדממה).
  • לאכול בכל יום ירקות במגוון צבעים. ניתן לקחת לעבודה שקית עם ירקות שלמים ול"נשנש" במהלך היום. (שקית עם פרחי ברוקולי, כרובית, גזר, פלפל אדום, סלרי).
  • עלים ירוקים – עלי בייבי, רוקט, פטרוזיליה וכו'.
  • להימנע משתיה מתוקה. עדיף חליטות תה ללא קופאין או תה צמחים, נענע, שיבא, לואיזה, לימונית וכו'.
  • זרעי פשתן – כף ליום טחון במקום, או טחון מראש שמור בהקפאה.
  • סויה, טופו.
  • לאכול דגי ים צפוני במקום מנת עוף פעמיים בשבוע.
  • לאכול כל יום שקדים, אגוזי מלך ושאר אגוזים וזרעים לא קלויים.
  • מים – 3 בקבוקים קטנים של חצי ליטר ביום.
  • פעילות גופנית – הליכה שעה בכל יום עדיף בטבע.
  • להרגיע סטרס: ליצור מנוחה של כעשר דקות פעמיים ביום בזמן העבודה. לנוח ולעשות נשימות בטן.